Monday, January 23, 2017

Pismo iz budućnosti (kafa sam samim b(l)ogom. Ovaj sobom)

Pišem ti sa jedne stene, mesta gde "duše divlje i samotne" provode u samoizgnanstvu svoje dane. Ovde nema vremena, a ni prostora. Samo ti, sa svim svojim ego tripovima i mračnim tipovima, selfovima bez selfija. Tu si i original i senka, i lik i odraz, i otac i majka. I iz ove perspektive mogu da ti kažem par stvari:
Sve što boli možda neće proći, ali ti ćeš se navići na bol, postaćeš jača, i da znaš, zbog toga ti neće biti lakše.
Najviše se odraste kad više ne može da se bira, tad je promena najhitrija, brža od misli i aviona.
Veruj svima, ali umereno. Sebi najviše. Saslušaj sve strane i sama donesi odluku.
Kad doneseš odluku, nemoj da se pravdaš nego presudi.
Kuvaj pametno. Jedi ono što voliš, ali pomalo. Nemoj da jedeš šećer, mleko i hleb. Ako ne možeš da budeš umerena u nečemu, izbegavaj to.
Ne može da se kupi pogled na dobru figuru. Kad izgledaš kao spejsšatl, možeš da budeš super i u vreći za spavanje. A to ne košta ništa. Kad te ne vole, da barem imaju razlog da te ne vole.
Hodaj. Korak po korak vežbaj strpljenje, to je najteža borilačka disciplina jer si joj ti protivnik. A ti najbolje znaš kakav si ti protivnik.
Jednom nedeljno gledaj zalazak sunca. Ili izlazak meseca. Tih deset minuta je sve: briše sve interpunkcijske znakove sveta koji tvoj mozak neprestano projektuje. Pauziraj malo taj tvoj rijaliti šou, udahni, izdahni i gledaj kao da vidiš prvi put.
Budi prema sebi dobra i blaga. Nauči da voliš svoju tvrdoglavost i to što se lako iznerviraš.
Seti se s vremena na vreme da je najoriginalnije, najluksuznije i najlepše putovanje ono na kome si već trideset godina. Zato pamet u glavu i put pod noge.







No comments: